POVESTEA

Din pasiune pentru cafea dar, puțin altfel.

Povestea noastră a început din nevoia unui loc diferit, în care să ne bucurăm de o cafea de înaltă calitate. Noi suntem: un om îndrăgostit irevocabil de cafea, un medic stomatolog și un economist, uniți de pasiunea pentru cafea de specialitate de înaltă calitate. Am dorit să creăm un loc special, în care să te simți ca acasă, să poți să te bucuri de muzică pe vinyl, să cunoști oameni noi și nu în ultimul rând, un loc în care să descoperi lumea cafelei.

Am căutat peste tot locul potrivit. Am mers la zeci de vizionări de spații în Timișoara în căutarea unui loc potrivit pe care să îl numim al nostru. Nimic nu se potrivea, așa că ne-am decis să lăsăm lucrurile să vină de la sine, fără presiune.

Într-o zi obișnuită, din trafic, am zărit un anunț în geamul unui mic loc din centrul Timișoarei: “Spațiu de închiriat”. De aici a început povestea. Apropo, noi suntem Raluca, Andrei și Bogdan. Încântați de cunoștință.

Amenajarea de la Stația de Cafea este creația noastră proprie. Pentru bar, am folosit scânduri recuperate de la turnari de beton. Corpurile de iluminat – ”butoaiele” – sunt foste butoaie de cafea, din aluminiu, cărora le-am dat acum o nouă viață deasupra espresorului. 

Blatul de la geam, făcut și acesta din scândură recuperată, este creația cu care se mândrește Bogdan.

Culorile ne-am dorit dintotdeauna să fie din belșug în cafeneaua noastră, astfel că am ajuns la Patchwork. Fotoliul și scaunele au fost ușor de găsit, însă pernele de pe tabureți sunt creația lui Andrei.

De ambientul întregului spațiu s-a ocupat Raluca. Am înzestrat mult lemn pentru a transmite căldură și o stare perfectă de liniște. Am utilat și micile spații cu tot ce ai avea nevoie.

Ah, și nu în ultimul rând… muzica. După cafea, muzica pe vinyl este cea mai importantă piesă din micul nostru puzzle. În inima unui oraș agitat, ea reușește să te transpună, preț de câteva minute, într-o altă lume.

GUSTUL

Simpla plăcere a unei cafele excepționale

Fiecare cafea pe care o savurezi îți poate spune o poveste. Aroma unei cafele speciale înseamnă o călătorie fermecătoare. Aceasta pornește din locul de cultivare al arborilor de cafea, continuă cu recoltarea cireșelor de cafea și mai apoi cu metodele de extracție, amestecare, prăjire și măcinare. Acestea din urmă sunt meșteșuguri tradiționale speciale în diferite părți ale lumii care s-au transmis din generații în generații. Pasiunea pentru cafea se resimte în fiecare ceașcă, indiferent de metoda de preparare.

La Stația de Cafea ne dorim să oferim experiența unei cafele de specialitate de înaltă calitate.

Furnizorul nostru principal este prăjitoria The Barn din Berlin care a primit prestigiosul premiu Best Specialty Coffee Roaster Europe & Middle East în anul 2019. The Barn sunt pionieri în introducerea cafelei de specialitate în Berlin, iar grație colaborării frumoase pe care o avem cu ei, putem aduce această experiență și în Timișara.

Credem că pentru o cafea bună există mereu un moment potrivit al zilei, astfel că la Stația de Cafea îți putem oferi cafea de specialitate Single Origin din țări producătoare de cafea, în funcție de sezonul de recoltare.

COMPETIȚII

Campionatul Național de Aeropress, ediția 2018 – Participare Bogdan Damian

Campionatul Național de Aeropress, ediția 2019 – Participare Bogdan Damian

Campionatul Național de Barista, ediția 2019 – Participare Daniel Flontas